Værdier

Vi er en familiær institution

I vores børnehus er vi et fællesskab, hvor alle børn skal føle sig trygge og velkomne – her er plads og rum til alle. Vi vægter samarbejdet mellem personale og forældre meget højt, da dette er det bedste fundament for et trygt børnemiljø. Vores personale skaber – som tydelige voksne – trygge rammer, der sikrer omsorg og forståelse for det enkelte barn, og i vores fællesskab respekterer vi hinanden og tager ansvar for vores fælles dagligdag.

Vi er en bevægelsesinstitution

Vores børn elsker at lege, og i vores børnehus er der rum til spontanitet, fantasi og kreativitet. Vi bruger vores krop hver dag og udforsker vores motoriske grænser både inde og ude. Vi mener, at dette giver sundere, gladere og mere sociale børn. Læring sker gennem leg og via leg styrkes børnenes mentale udvikling og modenhed. Vi er stolte af at kalde os bevægelsesinstitution.

Vi elsker udelivet

Vi er ude i alt slags vejr, og vi bruger vores legeplads aktivt i vores hverdag: Her bor vores dyr, og vi følger årstiderne i vores køkkenhave. På vores legeplads er der højt til himlen og plads til både leg og hyggelige stunder. Her er rig mulighed for at udfordre egne grænser – selvstændighed, fællesskab og frihed under ansvar giver vores børn selvværd, selvtillid og følelsen af stolthed og venskab i deres dagligdag.

Askehavegård Børnehave, 2015 – Værdigrundlag kan hentes ved klikke på [ download ]

Hits: 955